Koivijverwinkel.nl uw vijverwinkel met de laagste prijzen.

Koivijverwinkel.nl Informatieve vijver site over wat we tegen de laagste prijs aanbieden.

econobead beadfilter

EconoBead beadfilter

De econobead in het kort:
Het econobead beadfilter is de meest moderne manier van vijverfiltering.
Een econobead heeft een biologische en een mechanische werking.
Een econobead heeft een compacte inbouwmaat, hierdoor past een econobead in vele kleine vijverkelders.
De
econobead is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierdoor is er voor iedere koivijver een bijpassend econobead beadfilter.
Een econobead is makkelijk in gebruik en heeft een vrij eenvoudig spoelproces van enkele minuten.
Tevens is een econobead onderhoudsvriendelijk en heeft een econobead een lange levensduur.

Econobead EB 40, 50, 60, 100 en 140.

De Econo Bead beadfilters hebben een zeer sterke kwaliteit polypropyleen behuizing en zijn standaard voorzien van: bodemdrain om het vuil van de bodem te verwijderen, 6-wegklep, transparante deksel, beads en een blower. De blower is tevens voorzien van geluiddemper. De EconoBead serie bestaat uit vijf modellen voor vijvers van ongeveer 10m³ tot ongeveer 100m³. Dankzij de grote transparante deksel zeer goed toegankelijk voor het vullen met beads en eventueel onderhoud.

Beadfilters
Beadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtings- oppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het vijverwater wordt er door de druk van de vijverpomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

Biologische filtratie: de plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m² per m³ (zes keer zo veel als bijvoorbeeld een blauwe Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat.

Econo Bead bypass
Hiermee wordt het gebruik van energiezuinige pompen mogelijk. Dankzij een zeer compact
bypass systeem wordt de 6-wegklep tijdens het filteren volledig omzeild en gaat het vijverwater in een rechte lijn direct het
beadfilter in en uit. Dit zorgt voor minimaal 40% minder drukverlies (afhankelijk van het type vijverpomp). Het bypass systeem is dankzij de schroefkoppelingen zeer eenvoudig te monteren.
Wilt u een econobead filter bestellen kijk dan op:
econobead webwinkel

Ook voor de laagste aanbiedings prijs aanvraag kijkt u op:
econobead prijsaanvraag De beadfilter in het kort:
Een beadfilter voor een makkelijke installatie.
Ook heeft een beadfilter een snelle bacteriologische werking.
beadfilter voor een makkelijke en snelle vijver filtering.
En een beadfilter is de meest moderne manier van koivijver filtratie.

Kortom er is geen beter, compacter, handiger vijverfilter dan een beadfilter.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende merken beadfilter:

Econobead beadfilter.
Polybead beadfilter.
Ultrabead beadfilter.
Megabeadfilter.
Magicbead beadfilter

De Econobead en Ultrabead beadfilters hebben een Bypass waardoor u een laag wattage vijverpomp aan kunt sluiten en zo veel geld op stroom bespaard. 

Beadfilter Inleiding.

Beadfilterszijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic balletjes (beads). Omdat deze korrels drijven zorgen ze voor de mechanische filtering en vanwege hun grote aanhechtingsoppervlak ook als biologische filtering.

Beadfilter, Mechanische filtratie: de balletjes drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de
vijverpomp
doorheen gepompt waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt, wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de beads dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

Beadfilter, Biologische filtratie: de plastic beads hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m2 per m3 (6 x zo veel als bijvoorbeeld een
Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de vijverbacteriën voor het afbreken van ammonium en nitriet.

 

De werking : (zie de foto hierboven) 
Het vijverwater komt onder druk van de
vijverpomp het beadfilter binnen (A). Dit vijverwater begint door het unieke ontwerp van de inlaat rond te draaien (vortexwerking) in het beadfilter waardoor de zwaardere vaste bestanddeeltjes worden afgescheiden en naar het midden van het beadfilter worden gedwongen zoals in een vortex. De vaste bestanddeeltjes verzamelen zich in het midden van het beadfilter en wachten tot ze worden afgevoerd onder druk van de vijverpomp. Het enige wat u moet doen is om de paar weken de vuilafvoerkraan (B) even open te zetten terwijl de vijverpomp draait met het beadfilter in de normale "FILTER" stand en de zwaardere vuildeeltjes worden in een paar seconden verwijderd.
De grote winst van dit beadfilter systeem zit hem in het beadfilter medium: de beads. Deze kleine balletjes met een diameter van een paar millimeter staan garant voor een gigantisch hoog aanhechtingsoppervlak van zo'n 1600 m2 per m3! Deze kraaltjes drijven bovenin het beadfilter en worden door een speciale buis met sleufjes (C) tegengehouden zodat ze niet uit het beadfilter kunnen. Het vijverwater komt onder binnen en moet dus langs de kraaltjes omhoog om weer uit het beadfilter te kunnen. Op deze manier wordt het grote aanhechtingsoppervlak volledig benut door de nitrificerende bacteriën die zich op de kraaltjes nestelen en wordt het vijverwater optimaal gereinigd. De kleine zwevende vuildeeltjes worden op deze manier ook opgevangen door de zevende werking van de drijvende beads. Het vijverwater gaat uiteindelijk door de buis met sleufjes naar buiten en komt zo via de 6-wegklep weer in de (koi)vijver terug.

Wilt u meer informatie over prijzen en merken beadfilter neem dan contact op met :
beadfiltervijverwinkel.

Elke (koi)vijver is anders en heeft een eigen beadfilter systeem nodig, dus informeer goed bij een erkende
dealer !

Kijk snel op
Daru-Koi en vraag de laagste beadfilter prijs van Nederland aan !

Uw (koi)vijver is onze zorg.