Koivijverwinkel.nl uw vijverwinkel met de laagste prijzen.

Koivijverwinkel.nl Informatieve vijver site over wat we tegen de laagste prijs aanbieden.

vijverlampen

De uv vervangingslampen voor één van onze UV-Units kunt u vinden bij het merk van uw uv vijverlamp.
De PL uv vervangingslampen staan bij de Reflex Uv Units en zijn geschikt voor alle andere uv units waar ook een PL uv Lamp in gaat. 

 

UV lampen zijn voornamelijk ter voorkoming van zweefalgen en Daru-Koi adviseert 2 á 3 watt per m3 vijverwater inhoud bij gemengde vijvers en 4 á 5 watt per m3 vijverwater inhoud bij koi vijvers.

 
Let op ! dit zijn richtlijnen per situatie kan het nogal verschillen.
 
Ook de stralingsintensiteit per uv unit/lamp verschilt.
 
 
Stralingsintensiteit oplopend in type van laag naar hoog: TL uv unit lamp, PL uv unit lamp , T5 uv unit lamp , T5 uv unit lamp hoogfrequent en de Amalgaan uv unit lamp.
 

Uv lampen, uv units en vijverlampen.
 
Wat is een uv lamp (vijverlamp of uv unit)?
 
Een uv lamp voor de vijver bestaat uit een uv unit, een uv kwartsglas en een uv vervangingslamp. De uv unit is eigenlijk de huls waardoor het vijverwater stroomt. Het  uv kwartglas is een glazen buis die in de uv unit zit. Het vijverwater stroomt dus tussen de uv unit en het uv kwartsglas door. In het uv kwartsglas bevindt zich de uv lamp ofwel uv vervangingslamp. Deze geeft het uv licht (blauwe gloed) en bestraald het vijverwater. Het vijverwater wordt hierdoor ontdaan van vijveralgen omdat de uv,uvc straling de vijveralgen dood.( celmembraan van de alg). Een uv vervangingslamp gaat ongeveer 8000 branduren mee.
 

Het beperken van algengroei.
 
Groen water wordt veroorzaakt door de welige groei van algen in het vijverwater onder invloed van licht. Deze microscopische kleine algen bevatten het groene fotosynthetische pigment chlorofyl. Vijvers waarin algen zitten bevatten meestal geen ammoniak of nitriet. Dit komt simpelweg doordat de algen leven van het eindproduct van de stikstofcyclus (stikstofkringloop) . Nitriet en nitraat. Nitraat werkt zeer groeizaam op planten, dus wanneer het vijverfilter is geinstalleerd en de concentratie nitraat neemt toe dan zullen de vijveralgen door de ruime aanwezigheid van deze voedingsstof groeien. Groen water is niet schadelijk voor koi of vijvervis.  Door het groene water wordt de groei en kleur sterk bevordert. Het nadeel in ons kikkerlandje is dat we onze vissen wel rond willen zien zwemmen. Hierdoor zijn we bijna genoodzaakt om een vijverlamp (uv lamp, uvc unit, uv unit) te installeren. De uvc, uv lamp bestraald het vijverwater en dood de vijveralgen, uv licht dood echter geen bacteriën e.d. zoals men wel vaker hoort. Er zit wel een kern van waarheid in maar het vijverwater passeert gewoon te snel de uv,uvc lamp om ook de bacterie druk in de vijver drastisch te doen verminderen.
 

Welke soorten treft u in onze koivijverwinkel:
 
Delta uv unit/vijverlamp, bio uv unit/vijverlamp, koi pro uv unit/vijverlamp, uvc tl plus unit/vijverlamp en reflex uv units , tmc uv units en tmc unit professional uv vervangingslamp.

Waarom bij daru-koi kopen? In onze koishop vindt je de beste kwaliteit tegen de scherpste, lage prijs. Wij hebben tuinvijver artikelen m.b.t. koi vijver aanleg, vijver onderhoud en Japanse tuinbeelden etc. Tevens geven wij gratis advies bij: aankoop Japanse jumbo, tosai, nissai, sansai en baby koi. Bestellen en betalen gaat eenvoudig. Ook andere vijverartikelen hebben we in onze vijverwinkel te koop tegen de goedkoopste prijs. Let op de gratis koi artikelen en vijveraanbiedingen. Daru-koi uw vijverspecialist.