Koivijverwinkel.nl uw vijverwinkel met de laagste prijzen.

Koivijverwinkel.nl Informatieve vijver site over wat we tegen de laagste prijs aanbieden.

Oase aquamax vijverpompen

Oase Aquamax Vijverpompen.

Oase aquamax vijverpomp voor jarenlang vijver plezier.
Oase aquamax vijverpomp heeft de beste garantie afhandeling.
Oase aquamax vijverpomp wordt geleverd in verschillende types.
Oase aquamax vijverpomp is natuurlijk ook in een ECO uitvoering te krijgen.
Oase aquamax vijverpomp koopt u als aanbieding met aktie korting op : www.daru-koi.com

Een motor van een
vijverpomp die continu in gebruik is gedurende het gehele jaar maakt miljoenen omwentelingen per jaar.
Daarbij komt nog de voortdurende belasting door vervuiling met nagenoeg geen onderhoud.
Een vijverpomp moet dus een degelijke constructie hebben en speciaal voor het gebruik in de vijver ontworpen zijn. (zie ook dompelpompen hier onder)
Het verdient dus aanbeveling om een betrouwbaar merk te kiezen met een goede garantie.
Sommige fabrikanten geven wel tot 5 jaar garantie!
Naast de aanschafprijs is met name het energieverbruik van belang omdat een energiezuinige vijverpomp een hogere aanschafprijs snel heeft terug verdiend. Uiteraard kiest u ook het juiste type vijverpomp met de juiste capaciteit.

Wettelijke eisen
In een zwemvijver mag nooit een vijverpomp worden geplaatst, deze dient in een zogeheten droogopstelling buiten de vijver te worden geplaatst. Voor meer informatie over de techniek bij een zwemvijver kunt u terecht bij de specialist in dit geval : Daru-Koi. Het elektrische net waaraan de vijverpomp wordt aangesloten, dient aan de wettelijke eisen te voldoen.
De motor moet volledig waterdicht zijn volgens IP 68 norm.
De stroomkabel moet van rubber zijn, waterdicht aangesloten op de vijverpomp en zijn voorzien van een aangegoten stekker.
Het droge elektrische gedeelte van de vijverpomp is gescheiden van het natte pompgedeelte en daarom meestal ingegoten in kunststof.

Kwaliteit van de vijverpomp
Bij een goede kwaliteit
vijverpomp zijn de as en lagers gemaakt van keramiek. vijverpompen met een kleine capaciteit die niet zijn bedoeld voor continu gebruik mogen een meer eenvoudige constructie hebben.  Deze zijn minder duurzaam en lager geprijsd.

Beveiliging
In een goede vijverpomp is een temperatuurbeveiliging voorzien die bij een te hoge temperatuur van de motor de vijverpomp uitschakelt.
De meeste vijverpompen starten na afkoeling van de motor vanzelf opnieuw op. Als dit zich voordoet moet de vijverpomp wel gecontroleerd worden op een mogelijk defect.

Prestatie
Elke fabrikant doet opgave van de capaciteit bij haar verschillende modellen vijverpompen. Deze opgave betreft de maximale opvoerhoogte in meters en de maximaal haalbare capaciteit in liters doorstroming van vijverwater per uur. Meestal staan de betreffende gegevens ook in een grafiek op de doos vermeld.
De opvoerhoogte is de rechte verticale afstand tussen de uitlaat van de
vijverpomp en het hoogste punt waar het water naar toe kan worden gepompt. De doorstroomcapaciteit van het vijverwater wordt ook wel debiet genoemd. Dit opgegeven debiet is de capaciteit vanaf het punt van verlaten van het vijverwater uit de vijverpomp. Met andere woorden, een bruto capaciteit zonder de eventuele weerstand van leidingen, bochten, enz.
De doorstroomcapaciteit van het vijverwater dient dus vooraf te worden omgerekend naar een netto capaciteit zodat u zeker weet dat u een vijverpomp aanschaft met voldoende capaciteit.


Mocht u meer informatie willen hebben over oase aquamax eco of andere vijverpompen of vijversystemen kijk dan op :
www.daru-koi.com  of neem contact met ons op.