Koivijverwinkel.nl uw vijverwinkel met de laagste prijzen.

Koivijverwinkel.nl Informatieve vijver site over wat we tegen de laagste prijs aanbieden.

steurvoer

Steurenvoer besteld u makkelijk, veilig en snel op :
daru-koi.com
Bij ons is betaling met Ideal mogelijk !

Wij verkopen het steurvoer in verpakkingen van 2, 5, 10 en 40 liter. De korrel is verkrijgbaar in maten 4 mm en 8 mm. Heeft u verder nog vragen over steurvoer stuur dan een mailtje naar :
info@daru-koi.com

Wij hebben alleen maar A-Kwaliteit steurenvoer met een hoogwaardige samenstelling. Het hoge percentage eiwit en vet voorziet uw steur van de benodigde bouwstoffen om gezond en groot te worden.

Hieronder staat informatie over steuren en hun leefomgeving. Deze informatie wordt u aangeboden door

 

 

Daru-Koi online vijvershop

 De steur (Acipenser sturio) is een anadrome straalvinnige vis die een lengte van 6 meter en een gewicht van 400 kg kan bereiken. Steuren worden gemiddeld ongeveer 50 jaar oud, maar kunnen tot 100 jaar leven. Mannetjes worden geslachtsrijp na 7 tot 15 jaar en vrouwtjes van 8 tot 20 jaar. De volwassen steur komt vooral voor in ondiepe kustwateren en trekt voor de voortplanting de rivieren op.

 

 

Herkenning

 

De vier voeldraden van de Oost-Atlantische steur zijn rond, zonder veel bijzonderheden. Ze reiken platgelegd net niet tot de mondspleet. De onderstandige mondspleet neemt twee derde van de snuitbreedte in beslag. De onderlip is gedeeld. De Oost-Atlantische steur heeft 24 tot 40 laterale, 9 tot 16 ventrale en 9 tot 14 dorsale huidplaten. De rugzijde is grijs tot bruin, de buikzijde is lichtgekleurd.

 

 

In de Benelux worden regelmatig exemplaren van de volgende steuren gevangen:

 

  • Acipenser ruthenus - Sterlet - 56-71 beenplaten op de flank
  • Acipenser gueldenstadti - Diamantsteur - Bekdraden dichter bij de snuit dan bij de bek
  • Acipenser baerii - Siberische steur - Het lichaam en de vinnen zijn eenkleurig donkerbruin.
  • Acipenser stellatus - Spitssnuitsteur - wat onregelmatige beenplaatjes tussen de rijen, donkergrijs met witte buik

 

Dit zijn soorten die in tuincentra te koop worden aangeboden voor vijvers en aquaria. Na enige tijd worden de grote vissen dan weer in het open water losgelaten.

 

 

 

Verspreiding

 

Oorspronkelijk kwam de Europese steur in alle grote rivieren van Europa voor. Momenteel zijn er enkel nog populaties te vinden in het Gironde-Garonne-Dordogne-bekken in Frankrijk en in het Rionibekken in Georgië. De populatie uit de Gironde wordt geschat op enkele duizenden dieren, de grootte van de populatie in de Rioni is onbekend. Volwassen dieren kunnen op zee over een groter gebied voorkomen: individuen van de Girondepopulatie worden teruggevonden in Golf van Biskaje en de Noordzee.

 

 

 

Steur in Nederland en België

 

Vroeger kwam de steur ook in België en Nederland voor. In 1953 is de laatste Nederlandse steur in de Waal bij Tiel gevangen.

 

 

In het verleden werden steuren in Nederland onder andere in het voorjaar en zomer gevangen in de IJsselmond, het Hollands Diep, het Haringvliet en de Biesbosch. De inwoners van Kampen werden vroeger 'steurkoppen' genoemd. Rond 1900 waren er in Nederland nog zo'n 3000 steuren in de rivieren.

 

 

In België werd de steur teruggevonden in het Maas- en Scheldebekken. In het Scheldebekken werd steur waargenomen in Gent, Lokeren en ergens op de Hene. In de Maas kwam de steur tot bij Luik voor.

 

 

 

Voortplanting

 

De voortplanting vindt plaats van mei tot het einde van juni. Vrouwtjes worden geslachtsrijp op rond vijftienjarige leeftijd, mannetjes rond hun tien jaar. Over het algemeen voeden ze zich niet tijdens hun trek op de rivier en paaien ze in diepe kuilen in de grindbedding van de rivier.

 

 

Over de voortplanting van steuren bestaat nogal wat controverse, maar het is aannemelijk dat veel steuren in krekensystemen in de benedenloop van de rivier hebben gepaaid. Er werden echter ook steuren gezien die in de Rijn tot aan Bazel zwommen. Waarschijnlijk is er sprake geweest van subpopulaties met verschillende voortplantingsstrategieën, net zoals bij de zalm.

 

 

Vrouwelijke steuren kunnen tot 1.5 miljoen zwarte kleverige eieren afzetten. De jongen blijven na het uitkomen nog tot hooguit vier jaar in het zoete water. Ze doen er vrij lang over om zich aan het zoute water aan te passen en ze blijven tot vijfjarige leeftijd in het brakke water bij de riviermonding. Daarna zijn ze bestand tegen het zoutgehalte van de volle zee. Ook op zee blijven jonge en volwassen steuren op ondiep water vlakbij de kust.

 

 

 

Voedsel

Jonge dieren eten nog schaal- en schelpdieren, wanneer ze groter worden schakelen ze over op bodemvissen en natuurlijke voedselbronnen. In de vijver is dus voeren met een goed steurvoer een vereiste. Voor dus met Daru-koi steurvoer voor een optimale groei en goede gezondheid.

Kijk en bestel hier op onze online vijvershop.