koivijverwinkel.nl

Goedkoop en altijd de laagste prijs.

Goedkoopste, aanbieding, laagste prijs? Wellicht vind je het hier.

Reiger

Last van een reiger in uw tuin?

Heeft u last van een reiger in uw tuin? In principe zult u geen overlast hebben van een reiger in uw tuin. Het probleem van de reiger is dat hij wellicht het op uw vissen gemunt heeft. Dit kan wel voor overlast zorgen. Dure vissen (koi) kunnen het slachtoffer worden van deze reiger. Dit wilt u natuurlijk niet. Er zijn echter een aantal maatregelen die u kunt treffen. Onderstaand gaan we hier verder op in.

Kan een reiger een koi uit de vijver halen?

Een reiger kan uw vissen uit de vijver halen. Ook koi’s kan de reiger uit de vijver halen. Grote koi zal de reiger problemen mee hebben vanwege de omvang van de vis maar al haalt hij/zij de vis maar uit de vijver en gooit deze op de kant, ook dan zal de vis sterven.

Hoe kom ik van een reiger af?

Als de reiger eenmaal op visite is geweest kom je echter niet zomaar van hem/haar af. Dood maken is geen optie aangezien de reiger er niet veel aan kan doen dat deze zijn/haar instinct volgt. Ook de reiger moet vanzelfsprekend eten. Maar het liefst kikkers en geen dure vissen uit jouw vijver. Ook is de reiger beschermt in die zin dat je hem/haar niet zomaar dood mag maken. Maar hoe stop je deze reiger dan?

Wat kan ik tegen een reiger doen?

Je kunt draden spannen of een net over de vijver spannen. Beide werken wel enigszins maar de beste optie is een apparaat welke je op de tuinslang aansluit en die de reiger met een waterstraat verjaagt. Dit een Garden sniper van Aquaforte. Je kunt hem bij ons bestellen. Kijk op www.daru-koi.com

Hoe voorkom ik dat er een reiger mijn vissen opeet?

Zoals hierboven al beschreven is één van de opties het plaatsen van een garden sniper. Het kan ook met geluid of plotselinge bewegingen van iets. Het beste wat ik gehoord heb is het kopen van een hond. Maar ja, dit is niet voor iedereen een optie. Ik houd het bij de garden sniper.

Wanneer zou er een reiger bij mij langs kunnen komen?

Als de herfst en winter nadert dan wordt het voor de reiger steeds moeilijker om aan voedsel te komen. Hij gaat dan bij ons op bezoek. Wij hebben een complete maaltijd voor hem/haar rondzwemmen die voor het oprapen ligt. Honger is wat de reiger drijft. Hij probeert wel met zijn/haar poten in het water te staan. Van horen zeggen heeft de reiger klieren in zijn/haar poten waar hij/zij een olie achtige vloeistof mee uitscheidt waarmee hij/zij de vissen als het ware kan lokken.

Hoe schrik je een reiger af?

Zoals hierboven al uitgelegd is dat de zoals wij het zien toch wel met de reigerschrik oftewel de garden sniper.

Waar kan ik iets bestellen zodat ik van de reiger af ben?

De garden sniper kun je bij ons bestellen. Kijk maar eens op onze website. Volg de link: reiger afschrikken .

The garden sniper! Wellicht uw oplossing.

The garden sniper is een apparaat welke je op de tuinslang aansluit. De garden sniper verjaagt de reiger door een waterstraal naar hem/haar te spuiten. Deze reiger schrikt van de waterstraal en zal vervolgens het ,,hazepad’’ kiezen.

handleiding

handleiding / gebruiksaanwijzing reigerschrik

Reiger verjagen.

Een reiger verjaagt u het beste met de garden sniper. Hiernaast hebben we er meer over uitgelegd. Bestel hem bij ons voor de laagste prijs.

reiger op schoorsteen

Hier zit hij/zij geduldig te wachten.

reiger bij de vijver

Langzaam loopt hij/zij naar de koi vijver.

reiger

afwachtend, de reiger.

reigerschrik

bereik van de reigerschrik / garden sniper